Az intézményben nem adtak semmiféle javaslatot az étkezésre. Pedig az ember azt gondolná, hogy ilyen esetben legalább hangyányit foglalkoznak a kérdéssel. A többi pácienstől pedig elég vegyes beszámolók hangzottak el. Volt, aki azt mondta, hogy nem eszik emlőst, mióta kiderült a baj. Volt, aki azt, hogy nem eszik édességet, finomított lisztet. Volt, aki szerint bármit lehet enni és olyannal is beszéltem, aki azt mondta, hogy ő bizony nem hajlandó lemondani semmiről. Úgy vélem, mivel mindenki egyedi, ezért mindenkinek magának kell rájönni, hogy valójában mit is kíván a szervezete.
A magam részéről egy ideig megpróbáltam a nyers evést. Mert már a kiderülés előtt bekúszott az agyamba a gondolat, hogy nekem úgy kéne étkeznem. Kedvet is éreztem hozzá, bár gondoltam, hogy nem lesz egyszerű. Csak úgy belevágtam mindenféle segítség és ötlet nélkül. Persze ennek az lett a következménye, hogy 2 hét után azt mondtam, inkább akkor semmit sem eszem. Mert minden teljesen egyforma ízű lett. Azóta már beszereztem pár könyvet és várom a tavaszi zöldség/gyümölcs áradatot. Amit viszont kevés kivétellel, de tartok: kerülöm a fehér lisztet, a cukrot, az ízfokozókat, és általában az előre gyártott élelmiszereket. Piacra járok, ott szerzem be a zöldség/gyümölcs java részét. Húst nem eszem, illetve ha megkívánom, akkor 1-2 falat után elég is. Egy nagy gyengém van. A csirkepörkölt. Így ott annyi engedményt teszek, hogy a szaftjából eszem tésztával. De ez is meglehetősen ritka. Ha sütök, főzök, akkor odafigyelek az alapanyagokra. A legújabb terv: a tejtermékek minimálisra csökkentése. Próbálkoztam joghurtot gyártani tej nélkül, de még nem tökéletes. Ivójoghurtnak elmegy ugyan, csakhogy én a lágy és krémes joghurtot kedvelem. Most épp a kávémba szeretnék kikísérletezni valami olyan magtejet, ami a legjobban kiemelné a kávé zamatát. Egyenlőre ebben sincs sok sikerem, mert pl a zabtej, amit most készítettem, enyhén édeskés. Namost én pont a keserű kávét szeretem, sok tejjel. Nesze nekem, kihívás.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: